U bevindt zich hier: sport - jeugdwerking - Kids' Athletics
jeugdwerking
Kids' Athletics

De Vlaamse Atletiekliga, in samenwerking met de Commissie Jeugd stellen voor:

KIDS' ATHLETICS (voor 5-12 jarigen)

Een alternatieve wedstrijdvorm voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen gebaseerd op IAAF Kids’ Athletics

Doelstellingen:

  • Het organiseren van een aantrekkelijke teamcompetitie die motiverend is voor alle kinderen en waarbij iedereen wint.
  • Een tussenstap voor kinderen voor wie de drempel om aan de reguliere wedstrijden deel te nemen te hoog is.
  • Het aanbieden van een kant en klaar wedstrijdconcept dat uitstekend geschikt is voor burencompetities, scholencompetities en promotie voor de atletiek voor niet-aangeslotenen.
  • Een parallel wedstrijdaanbod ontwikkelen met respect voor de leefwereld van het kind en voor hun algemene veelzijdige ontwikkeling.
  • Een wedstrijdconcept aanbieden dat aantrekkelijk is voor toeschouwers en ouders omwille van de afwisseling en de beperkte tijdsduur.

Kortom: Kinderen een aantrekkelijke en aangename kennismaking bieden met de wedstrijdatletiek om zo de wedstrijddeelname in de toekomst te stimuleren.

Vanaf 2008 worden officiële organisaties van Kids' Athletics toegestaan (van 2008-2011 bestonden deze onder de benaming 'Funatletiek').
(zie wedstrijdprogrammering)

Kids' Meetings worden aangevraagd op dezelfde manier als jeugdmeetings, en zullen ook in de wedstrijdkalender verschijnen. Het is toegelaten om een volledige Kids' Meeting te organiseren voor 5-12 jaar. Voor de kangoeroes (°2010-2009) is Kids' Athletics de enige wedstrijdvorm. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens een jeugdmeeting de proeven voor benjamins te vervangen door de proeven van Kids' Athletics.

Praktische info over Kids' Meetings:

Draaiboek organiseren van een Kids' Meeting
Aanvraagformulier Kids' Meeting 2016 (invullen en doorsturen naar owen@val.be)
Mogelijke Kids' Athletics proeven 
Reglementering Kids' Meetings
Voorbeeld diploma Kids' Meeting (vrij te gebruiken)
Handleiding en Oefenvormen volgens de IAAF 

 Op de bijscholingsdag 'Lopen' op 4 oktober 09 te Mechelen ging een bijscholing door over de Funatletiek (nu Kids' Athletics). U kan de presentatie vinden door te klikken op deze links: pdf-formaat (1.43 MB) of pps-formaat (14,2 MB). Deze presentatie mag gebruikt worden voor interne bijscholingen, cursus aspirant-initiator en om het Kids' Athletics-concept te promoten in uw club. Voor ander gebruik vragen we dat u eerst contact opneemt met Owen Malone (owen@val.be). 
 
 

© Vlaamse Atletiekliga v.z.w.
tel 02 47 47 220;
K. Boudewijnstadion, Marathonlaan 119 C; 1020 Brussel